Dnes
Teplota: 10.7 °C

Pondělí, 11.07.2022Užijte si léto v Kladském pomezí naplno!

Užijte si léto v Kladském pomezí naplno!


Období prázdnin a letního cestování je v plném proudu, a my pro vás máme pestrou cestovatelskou nabídku na výlety křížem krážem Kladským pomezím. Sbalte si batoh a vzhůru na cesty!

Hlavním lákadlem pro rodiny s dětmi je oblíbená cestovatelská hra Toulavý baťoh. Během svého putování můžete na vybraných místech sbírat razítka do ilustrované herní mapy. Pro prvních 200 výletníků, kterým se podaří navštívit pět různých míst, jsou připraveny drobné odměny. Zároveň je možné vyplnit registrační formulář a zařadit se do slosování o hlavní ceny, které proběhne 4. října 2022. Ucelenou nabídku rodinných výletů najdete na www.toulavybatoh.cz.

Kladské pomezí je neodmyslitelně spjato se životy a tvorbou hned několika slavných českých spisovatelů, a proto je jako stvořené k toulkám po stopách těchto osobností a jejich děl. Za odkazem Boženy Němcové vás zavede web www.kladskepomezi.cz/bozenanemcova. Výlety s čapkovskou tématikou najdete na webu www.karelcapek.cz. V informačních centrech si navíc můžete vyzvednout také praktické tištěné průvodce.

Pokud preferujete netradiční výlety a rádi byste si užili zajímavé nevšední aktivity, na které budete ještě dlouho vzpomínat, inspirujte se na webu www.festivalzazitku.cz. Zde jsou shromážděny tipy na nejrůznější zážitkové programy, neobvyklé prohlídky, výletní geolokační hry a mnohé další.

Příznivce cykloturistiky určitě potěší provoz 5 linek turistických autobusů s přepravou kol, které brázdí napříč Kladským pomezím a dovezou vás na zajímavá turistická místa nebo zpět. Vybrané linky vyjíždějí v období letních prázdnin denně. Jízdní řády si můžete stáhnout na webu  www.kladskepomezi.cz/aktivity/cyklistika.

 

 

Kladské pomezí je obecně prospěšná společnost, jejímž cílem je šetrný rozvoj cestovního ruchu. Jejím zakladatelem je Svaz cestovního ruchu Kladské pomezí, který sdružuje více než 40 měst, obcí a soukromých subjektů.

Kladské pomezí je taktéž oficiální název turistické oblasti v severovýchodních Čechách při hranici s Polskem, která zaujímá rozlohu bývalého okresu Náchod a částečně zasahuje do okresu Trutnov v oblasti Jestřebích hor.  Název vychází z historie, kdy tudy procházela důležitá obchodní stezka spojující Prahu s polským Kladskem.

Kontakty:

Kladské pomezí, o.p.s., Karlovo náměstí 179, 547 01  Náchod, www.kladskepomezi.cz, info@kladskepomezi.cz

Markéta Venclová, ředitelka, e-mail: marketa.venclova@kladskepomezi.cz, tel.: 602 190 198

Lenka Lembejová, projektový manažer, e-mail: lenka.lembejova@kladskepomezi.cz, tel.: 725 972 033

Markéta Tomanová, manažer pro styk s veřejností, e-mail: marketa.tomanova@kladskepomezi.cz,
tel.: 607 648 561

Jiří Švanda, šéfredaktor turistického časopisu, e-mail: jiri.svanda@kladskepomezi.cz, tel.: 602 221 701

 

 

 


Hronov_autor Tomáš Menec Hronov_autor Tomáš Menec

Kemp Brodský_autor Tomáš Menec Kemp Brodský_autor Tomáš Menec

Další zprávy /