Dnes
Teplota: 7.9 °C

Středa, 12.05.2021Přípravy na léto v Kladském pomezí vrcholí

Přípravy na léto v Kladském pomezí vrcholí


První vlaštovkou bude zahájení provozu dvou pravidelných linek cyklobusů, které se poprvé rozjedou křížem krážem naším regionem v sobotu 29. května. Na svých toulkách se s nimi budete moci svézt až do konce září vždy o víkendech a o státních svátcích, v průběhu letních prázdnin budou již tradičně brázdit Kladské pomezí denně.

Rodiny s dětmi jistě potěší pokračování oblíbené cestovatelské soutěže Toulavý baťoh, která plynule navazuje na loňský ročník. Pokud se vám loni nepodařilo nasbírat všech pět razítek nezbytných pro získání odměny, můžete v započaté hře pokračovat letos. V případě, že jste o soutěži dosud neslyšeli a rádi byste se zapojili, vyzvedněte si v některém z informačních center ilustrovanou herní mapu. Odměny za nasbíraná razítka budou vydávány na vybraných místech, kde se prostřednictvím vyplnění registračního formuláře můžete zapojit i do slosování o hodnotné ceny, které proběhne za oba ročníky 4. října 2021. Více informací najdete na webu www.toulavybatoh.cz.

Celé prázdniny se v Kladském pomezí ponesou v duchu zážitků, nových poznatků i zábavy díky česko-polskému projektu Festival zážitků! Devět míst na české i polské straně hranice ožije tradicemi. Festivalové aktivity budou probíhat každý prázdninový den s opakováním v týdenních cyklech. Účastníci se seznámí s nejrůznějšími řemesly, regionálními zvyky či tradičními pokrmy a jejich výrobou. Součástí bude i soutěž o věcné ceny a mimořádný zážitek pro toho, komu se jako prvnímu podaří navštívit sedm festivalových míst. Pro více informací navštivte web www.festivalzazitku.cz.

Spoustu dalších novinek a inspirace, kam se v létě v našem regionu vydat za zážitky, poznáním či do přírody, najdete v letních novinách Kladského pomezí, které vyjdou 8. června. Poté budou k dostání na pultech informačních center a v elektronické podobě také na našich webových stránkách www.kladskepomezi.cz.

 

 


Festival zážitků Festival zážitků

Další zprávy /