Dnes
Teplota: 5.9 °C

Pondělí, 25.01.2021Výtěžek z prodeje roušek v rouškomatu poputuje seniorům 

Výtěžek z prodeje roušek v rouškomatu poputuje seniorům 


Před rokem zasáhla celý svět pandemie, která změnila naše životy. Přinesla s sebou řadu omezení a nejistot, ale také obrovskou vlnu solidarity a vzájemné podpory. Jedním ze symbolů boje proti pandemii v jarních měsících loňského roku se v Náchodě stal rouškomat. Díky tomu se podařilo na Náchodsku zabezpečit ochranné prostředky pro tisíce lidí.  

„Rouškomat pomáhal před rokem, teď pomůže výtěžek z něj našim seniorům," uvedl starosta Jan Birke a upřesnil záměr nákupu vybavení do Městského střediska sociálních služeb Marie (MěSSS Marie), který dnes schválili radní. 

Za finanční prostředky utržené z prodeje roušek za symbolickou pětikorunu v celkovém objemu 355.500 Kč nyní nakoupí Město Náchod moderní polohovací postele do Městského střediska sociálních služeb Marie. Dodání těchto lůžek zajistí místní firma - PROMA REHA z České Skalice. Od té město nakoupí celkem 13 postelí včetně nezbytného příslušenství (matrace, hrazdy, polohovací stolky). Další dvě lůžka přidá firma jako sponzorský dar. 

„V této nelehké době neustálých změn je potřeba pomáhat potřebným. I proto jsme se rozhodli, že ke 13 lůžkům, které si u nás město objednalo, přidáme ještě dvě jako dar a zároveň jako naše poděkování Městskému středisku sociálních služeb Marie. V dnešní době je péče o seniory nesmírně důležitá," sdělil Radek Jakubský, majitel společnosti PROMA REHA.  

I když jedou její výrobní linky na plné obrátky, rozhodla se PROMA REHA navýšit výrobní kapacitu, aby tuto zakázku pro město dodala co nejrychleji. 

Do MěSSS Marie tak přibude dalších 15 nových polohovacích postelí, které zlepší kvalitu života našich seniorů na další desítky let dopředu. Je to významný posun dopředu, protože městský domov pro seniory, obnovuje vybavení postupně, v řádu jednotek lůžek ročně. Letos jich budou mít tedy hned o 15 nových více díky rouškomatu a hlavně díky vám všem! DĚKUJEME! 

 


Foto: archiv společnosti PROMA REHA, Město Náchod Foto: archiv společnosti PROMA REHA, Město Náchod

Foto: archiv společnosti PROMA REHA, Město Náchod Foto: archiv společnosti PROMA REHA, Město Náchod

Další v galerii 6

Další zprávy /