Dnes
Teplota: 18.4 °C

Čtvrtek, 12.11.2020Obnova zámeckého kopce – kudy na zámek v průběhu stavby?

Obnova zámeckého kopce – kudy na zámek v průběhu stavby?


Vážení občané města Náchoda, vážení návštěvníci,

omlouváme se vám za nutná omezení související s kompletní uzavírkou ulice Zámecké v úseku od odbočky do ul. Máchova až po bránu na V. nádvoří Státního zámku Náchod. Dalším nutným opatřením je kompletní uzavření historického schodiště nad hotelem U Beránka a celého cestního systému v rámci zámeckého kopce včetně terénní cesty nad Karlovým náměstím a spojovací cesty do ulic Preslova/Ludvíkova. Uzavření je nutné z důvodu dodržení bezpečnosti a ochrany zdraví při kácení stromů a provádění stavebních prací v rámci projektu obnovy zámeckého kopce.

Práce budou probíhat po celém území zámeckého kopce (i v zimním období) a proto je nutné zamezit pohybu osob v tomto zájmovém území.

Omezení pro motoristy i pro pěší budou realizaci vzorové obnovy zámeckého kopce doprovázet až do jejího předpokládaného dokončení, tj. do července 2022. Po dokončení prací budou cesty a celý obnovený cestní systém opět zpřístupněn pro veřejnost. Pokud to postup stavebních prací dovolí a bude možné některé úseky zpřístupnit v předstihu, budeme vás neprodleně informovat.

Po dobu uzavírky a omezení prosím využívejte alternativních cest dle přiložené mapy. Je možné využít trasu ul. Smiřických ze sídliště Plhov nebo trasu ulicemi Poděbradova, Nový Svět a Zákoutí, která ústí do Aleje Kateřiny Zaháňské. Tyto dvě alternativní cesty jsou vhodné jak pro cyklisty, tak i pro pěší (i s kočárky), a přes státní zámek Náchod jsou z lokality Kramolna jedinou přístupovou možností do centra města. Pro pěší z Masarykova náměstí je také možné využít cesty z náměstí ulicí Weyrova, Příkopy a Podzámčí, kde je možné se dostat přes východní partii Idiných sadů před Galerii výtvarných umění Náchod. Další alternativní cesty pro pěší jsou vyznačeny v přiložené mapě.

 

Děkujeme za pochopení.

 


SZ Náchod SZ Náchod

SZ Náchod - alternativní trasy SZ Náchod - alternativní trasy

Další zprávy /