Dnes
Teplota: -1.5 °C

Pondělí, 09.07.2018Úklid TEPNY dnes zahájen!

Úklid TEPNY dnes zahájen!


25 tisíc kubíků zeminy na 25 tisících metrech čtverečných dnes odpoledne začala uklízet firma BEZEDOS, s.r.o. Do veřejné zakázky na úklid suti se přihlásily dvě firmy, z nichž zvítězila s cenou 5.850.000 Kč bez DPH právě firma BEZEDOS, s.r.o. z Velkého Poříčí.

Dnešního zahájení prací se zúčastnili zástupci města starosta Jan Birke, místostarostové Pavla Maršíková, Miroslav Brát a Jan Čtvrtečka, tajemnice MěÚ Náchod Hana Mílová, vedoucí odboru investic a rozvoje města Bohuslav Voborník a jednatel dodavatelské firmy Radoš Holub.

„Celý areál bude uklizen v termínu do 17. září 2018. Ve stejný den shodou okolností připravujeme veřejnou debatu s občany a odbornou veřejností v Městském divadle dr. J. Čížka, na kterou vás srdečně zveme. Budeme debatovat o budoucím využití tohoto strategického prostoru," uvedl starosta Jan Birke a dodal: „Těší mě, že jednotlivými kroky se nám daří dodržet slib, který jsem Náchoďákům dal na začátku roku a dodržujeme i námi stanovený harmonogram. Za dva a půl měsíce se už reálně dočkáme po letech uklizení Tepny".

Obrovské množství suti budou pracovníci firmy nyní drtit a třídit. Odhadem cca 80 % materiálu bude využito k rekultivaci území, zbývající materiál bude odvezen na deponii firmy BEZEDOS, případně využit městem při opravách komunikací. Nebezpečný odpad bude odvezen na skládku. „Počítáme se skrápěním suti v areálu během drcení, aby se co nejméně prášilo. Budeme také dohlížet na průběh vlastních prací, abychom maximálně eliminovali případné negativní vlivy na bezprostřední okolí areálu,"  upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka.


Úklid TEPNY dnes zahájen! Úklid TEPNY dnes zahájen!

Úklid TEPNY dnes zahájen! Úklid TEPNY dnes zahájen!

Další v galerii 13

Další zprávy /