Dnes
Teplota: 2.1 °C

Pátek, 16.03.2018Olympionici v Náchodě

Olympionici v Náchodě


Ve čtvrtek 15. března 2018 zavítali do Náchoda bobisté Jakub Nosek a Dominik Dvořák - účastníci zimní olympiády v Pchjongčchangu 2018.

V obřadní síni náchodské radnice je slavnostně přijal starosta Jan Birke a místostarosta Jan Čtvrtečka. Jakubu Noskovi, který je Náchoďákem, při té příležitosti poděkovali za reprezentaci města Náchoda a předali šek ve výši 30 tisíc korun. Podporu schválila rada města právě v době, kdy byl Jakub Nosek na olympiádě v Koreji. Setkání se zúčastnil i sponzor závodního bobu Jan Šťovíček, který rovněž pochází z Náchoda.

Poté následovalo setkání s veřejností, Dominik a Jakub přivezli do Náchoda ukázat svůj závodní bob, který je mimo soutěžní ledová koryta jen stěží k vidění. Pod vedením moderátorky Martiny Adamů bobisté odpovídali na spoustu otázek (nejčastěji „jakou rychlostí bob může jet?") a při následné autogramiádě rozdali dětem i dospělým desítky svých podpisů. Jak prozradil Dominik Dvořák, v průměru v bobu jezdí rychlostí kolem 120 km/hod., tou nejvyšší, kterou jeli je neuvěřitelných 152 km/hod. 

„Jsme pyšní, že jedním z členů této nadějné posádky je Jakub Nosek z Náchoda a proto se chystáme jako město si tzv. „vzít pod křídla" celý bob a podpořit oba sportovce. Tihle nadějní bobisté nám určitě ještě ukáží!," uvedl starosta Jan Birke.

Oba mladí a úspěšní sportovci, navíc ve sportu, který je v posledních letech stále populárnější, byli pro přítomné děti velkou motivací a inspirací. Děkujeme za návštěvu!


Olympionici v Náchodě Olympionici v Náchodě

Olympionici v Náchodě Olympionici v Náchodě

Další v galerii 14

Další zprávy /