Dnes
Teplota: 15.4 °C

Čtvrtek, 20.04.2017Na náměstí v Náchodě je k vidění putovní výstava fotografií našeho regionu

Na náměstí v Náchodě je k vidění putovní výstava fotografií našeho regionu


Ve středu 19. dubna 2017 se v dopoledních hodinách uskutečnila na Masarykově náměstí v Náchodě vernisáž putovní venkovní výstavy fotografií z regionu Kladského pomezí.

„Jsme rádi, že můžeme alespoň pomyslně touto výstavou oslavit již 20 let trvání Branky, o.p.s. a představit nejen v Náchodě, AdršpachuRatibořicích, ale v srpnových dnech i v Praze náš krásný kout Kladské pomezí a jeho atraktivity," zve na návštěvu výstavy Markéta Venclová, ředitelka Branky, o.p.s.

Na podzim roku 2016 destinační společnost Branka, o.p.s. uspěla s česko-polským projektem s názvem Blíže přírodě-blíže kultuře, který by měl připomínat 20leté výročí existence organizace a 10 let úspěšné česko-polské spolupráce s Powiatem Kłodzkim.

Výstava je umístěna na Masarykově náměstí před kostelem sv. Vavřince a je složena z celkem 14 fotografií z české strany a 22 z polské strany. Fotografie znázorňují všechna velká města a památky regionu bez rozdílu na které straně hranice leží. Autory jednotlivých fotografií jsou Jan Záliš (Křinice), Oldřich Jenka (Police nad Metují) a Tomáš Vojtíšek (Jaroměř).

Krátce po vernisáži pak v malém sále divadla Beránek proběhla tisková konference Léto v Kladském pomezí, která byla určena především pro media, informační centra a místní samosprávu. Jednotliví aktéři projektu zde představili své novinky pro nadcházející turistickou sezonu.

 

Projekt je spolufinancován z prostředku EFRR prostřednictvím Euroregionu Glacensis.


Výstava fotografií našeho regionu Výstava fotografií našeho regionu

Výstava fotografií našeho regionu Výstava fotografií našeho regionu

Další v galerii 9

Další zprávy /