Dnes
Teplota: 6.7 °C

Pondělí, 20.03.2017Lázeňská místa v Královéhradeckém kraji spojí síly

Lázeňská místa v Královéhradeckém kraji spojí síly


Již začátkem letošního roku se na Krajském úřadě Královéhradeckého kraje sešli představitelé čtyř lázeňských míst - Náchod, Velichovky, Lázně Bělohrad a Janské Lázně - s náměstkem hejtmana ing. Alešem Cabicarem a jednali o možnostech užší spolupráce v rámci kraje.

V návaznosti na toto setkání navštívil v pátek 17. března 2017 místostarosta Náchoda Jan Čtvrtečka starostu Janských Lázní Jiřího Hradeckého.

„Vedli jsme velmi otevřené jednání o spolupráci v oblasti lázeňství a turistického ruchu mezi lázeňskými místy v královéhradeckém kraji. Prvním krokem, který je nutné učinit, je uzavření společného prohlášení či deklarace o vzájemné spolupráci všech čtyř lázeňských míst v našem kraji. Zároveň jsme se dotkli i témat, která obě naše města trápí. Vzájemná výměna zkušeností při řešení palčivých otázek je také jedním z pilířů naší vzájemné budoucí spolupráce," upřesnil téma jednání náchodský místostarosta Jan Čtvrtečka, který si pak prohlédl v doprovodu starosty Jiřího Hradeckého lázeňskou kolonádu a centrum města Janské Lázně.

V následujících týdnech se bude pracovat na přípravě textu dohody, která specifikuje formu a cíle spolupráce lázeňských míst na území Královéhradeckého kraje. Mělo by jít zejména o výměnu informací v oblasti lázeňství, ale i vzájemnou spolupráci v oblasti, kultury, turistiky a dalšího rozvoje.


Lázeňská místa v Královéhradeckém kraji spojí síly Lázeňská místa v Královéhradeckém kraji spojí síly

Lázeňská místa v Královéhradeckém kraji spojí síly Lázeňská místa v Královéhradeckém kraji spojí síly

Další v galerii 3

Další zprávy /