Dnes
Teplota: 1.1 °C

Neděle, 28.10.2018Oslavy výročí republiky v Náchodě

Oslavy výročí republiky v Náchodě


Oslavy výročí republiky v Náchodě dnes dopoledne odstartovaly pietním aktem u památníku obětí první a druhé světové války v parku v ul. 1. máje v Náchodě-Bělovsi. U příležitosti 100. výročí vzniku samostatného československého státu zde položili věnce a kytice také představitelé města Náchoda starosta Jan Birke a místostarostové Jan Čtvrtečka a Miroslav Brát a uctili tak památku padlých spoluobčanů v první i druhé světové válce.

Odpoledne se pak slavilo pod taktovkou náchodských Sokolů slavnostní akademií v Sokolovně, kde byl pro příchozí připraven bohatý program. Po zahájení státní hymnou v podání pěveckého sboru Hron uctili představitelé města a Sokola památku padlých legionářů a Sokolů u pamětní desky na budově náchodské sokolovny.

Poté představitelé města společně se zástupci místní organizace Konfederace politických vězňů a náchodských skautů pověsili věnec a květiny u busty T. G. Masaryka, která byla před týdnem odhalena na budově radnice na Masarykově náměstí.

Oslavy pokračují od 16:30 hodin koncertem Police symphony orchestra v městském divadle dr. J. Čížka a vyvrcholí ohňostrojem z náchodského zámku v 19 hodin.


Oslavy výročí republiky v Náchodě Oslavy výročí republiky v Náchodě

Oslavy výročí republiky v Náchodě Oslavy výročí republiky v Náchodě

Další v galerii 21

Další zprávy /