Dnes
Teplota: 17.7 °C

Pondělí, 01.08.2022Old Town Skate Contest report

Old Town Skate Contest report


V sobotu 23.7. se v náchodském nově postaveném skateparku konal první závod většího rozměru, Old Town Skate Contest, ze kterého by pořadatelé rádi udělali tradici v podobě každoročního závodu. O celou akci se postarala parta lidí v čele s Martinem Kubelkou z Hostince Pod Chatou na Jizbici a předsedkyně Skate klubu, Michala Vlčková.

Od rána nás provázelo nejisté počasí a nikdo z nás netušil, jestli vůbec bude možné závod odjet. Nakonec se nám poštěstilo a i přes dvě přeháňky jsme odjeli celý contest.

Závod byl rozdělen na tři kategorie. V první nám předvedly holky, co umí s prknem na kolečkách pod nohama, další kategorie ukázala, jakou základnu má skateboarding v okolí mezi mladými - byla to totiž kategorie do 16ti let a hlavní vrchol přinesla kategorie 16+, která nabídla to nejlepší, co je možné  zde v okolí vidět.

Holky jely sice jen tři, ale ukázaly, že skateboarding je pro všechny, bez jakýchkoliv rozdílů a po zásluze si rozdělily ceny za svoje výkony.

Mládí dostalo všechny přítomné do skvělé nálady a hlavně nám kluci ukázali, že český skateboarding má do budoucna talentů až až. První místo po zásluze bral domácí jezdec Vilda Vlček, druhé místo si vyjezdil Kuba Kubec z Hradce Králové a na třetím skončil Viktor Jakeš, kterého přivezli rodiče až z Moravy.

Ve věkově neomezené kategorii, kdo byl - ten potvrdí, dávali všichni jezdci do jednoho jeden lepší trik než druhý. Zajímavé je, že mezi dospělými jeli i všichni borci z prvních třech míst z kategorie mladých. Hlavně bych chtěl vyzdvihnout, že to od mladých nebyla žádná drzost, dovolit si poměřit umění se staršími jezdci. Nakonec se všichni tri dostali do pětičlenného finále, takže ukázali, že vážně umí.

Do finále k našim mladým se dostali ještě dva jezdci z Prahy, Honza Malý a Kristián Nguyen. Tito dva borci taky lítali nejdál, nejvýš a předváděli po celý den neskutečné triky. Není tak divu, že první skončil Kiko Ngu, druhý Honza Malý a na třetím místě Náchoďák Vilda Vlček, který ve svých třinácti letech předvádí, jak obrovský talent má a že nám ještě ukáže, zač je toho skateboarding!

Touto cestou bych taky chtěl poděkovat sponzorům WJ Skateboards, Old Town skate&street shop, Pinguin, Skaterock.cz a Hostinec Pod Chatou za organizaci, přípravu, ceny pro vítěze, propagaci a občerstvení.

Velké díky patří taky městu Náchod za povolení k uspořádání akce a věnování cen pro nejlepší v každé kategorii.

Samozřejmě díky patří i vám, kdo jste byli akci podpořit na místě a udělali správnou atmosféru, která na tyhle akce patří.

Ještě jednou moc děkujeme a už teď se těšíme na příští ročník.

 

 


Old Town Skate Contest report   Old Town Skate Contest report

Old Town Skate Contest report   Old Town Skate Contest report

Další v galerii 3

Další zprávy /