Dnes
Teplota: 8.8 °C

Úterý, 20.08.2019Novinky v náchodském bazénu

Novinky v náchodském bazénu


Krytý plavecký bazén v Náchodě jede v průběhu srpna v prázdninovém provozu (od 29. 7. do 30. 8. v pracovní dny 5:30-7:30 a 16:00-20:00 hod.) Dobrou zprávu jsme milovníkům plavání avizovali již koncem července. Aby byl na další sezonu bazén opět pro návštěvníky o něco příjemnější a modernizován, proběhly zde při odstávce během července nemalé investice za téměř 1,65 mil. Kč. Jednou z nich je rekonstrukce osvětlení. V podhledu po delších stranách malého i velkého bazénu byla instalována nová LED svítidla s asymetrickým svícením. Ta jsou vybavena elektronickým předřadníkem, který umožňuje regulaci svítidel v rozsahu 1-100 %. V krytém plaveckém bazénu jsou přednastavené čtyři intenzity osvětlení, které je možné ovládat buď pomocí dotykového panelu v místě stávajícího ovládání nebo i přes webového rozhraní tzn. na dálku, třeba z mobilního telefonu nebo tabletu. Při plném výkonu LED svítidel je vypočítaná úspora el. energie oproti původním výbojkovým svítidlům ve velkém bazénu a zářivkovým svítidlům v malém bazénu o více než 65 %.

„Při normálním provozu, kdy není potřebný plný výkon svítidel, ale jen zhruba 35 % výkonu, dosáhne úspora el. energie dokonce 77,58 %," upřesnil pozitiva nové technologie, kterou do náchodského bazénu dodala firma NORDIC LIGHT s. r. o., Praha, starosta Jan Birke.

Další změnou k lepšímu je částečná výměna vnitřních dveří. Vlivem prostředí byly staré ocelové zárubně s obyčejnými dveřmi značně zkorodované a tak proběhla výměna za hliníkové, které lépe odolávají agresivnímu prostředí bazénu. Celkem vyměnila náchodská firma DOMIVO, s. r. o., 11 hliníkových dveří a troje klasické interiérové dveře do kanceláří bazénu.


Bazén - osvětlení Bazén - osvětlení

Bazén - osvětlení Bazén - osvětlení

Další v galerii 4

Další zprávy /