Dnes
Teplota: 13.7 °C

Středa, 30.01.2019Akce "Pojď hrát hokej" v Náchodě.

Akce "Pojď hrát hokej" v Náchodě.


V úterý, 22. 1. 2019,  od 16.00 hod  do 18.15 hod,  proběhla na Zimním stadionu v Náchodě akce Týden hokeje v rámci projektu „Pojď hrát hokej". Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 - 8 let a jejich rodiče.

Tato akce v Náchodě přivedla na zimní stadion více jak 40 dětí a asi 30 rodičů a doprovodu dětí. Děti měly unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti byl připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

V rámci celého programu proběhlo zaregistrování 11 dětí do projektu Pojď hrát hokej a Hokejka. Dětem byly zapůjčeny hokejové přilby pro bezpečné bruslení na ledě a s pomocí trenérů a asistentů HC Náchod byly děti ustrojeny a uvedeny na ledovou plochu, kde absolvovali výuku bruslení, hry a soutěže. Tyto aktivity organizovalo na ledě 10 trenérů LH, kteří se po celou dobu věnovali více jak 40 dětem. Probíhala zde též ukázka tréninku minihokeje, kde mladí hráči HC Náchod ročníků 2011 až 2012 předvedli trénink pod vedením svých trenérů.  Pro všechny to byl vynikající zážitek a pro mladé náchodské naděje i  velká motivace pro následující zápasy i tréninky.  Celá akce byla doplněna prezentací práce s dětmi  v LH a ukázkou materiální podpory ČSLH. O dobrou atmosféru na zimáku se staralo 17 pořadatelů, členů HC Náchod, příjemná hudba při které dominovala píseň Pojď hrát hokej. Účastnící akce mohli shlédnout  náborové hokejové video.

Kromě zážitku z bruslení a ledního hokeje si každé dítě navíc s sebou domů odneslo hodnotný dárek. HC Náchod ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje pořádal na Zimním stadionu v Náchodě  tuto akci v rámci Týdne hokeje. Zveme nové zájemce o LH a Hokejovou školu bruslení na pravidelné tréninky /každé úterý od 16.00 hod a v sobotu od 9.00 hod.

Bc. Ludvík Berger

Vedoucí trenér HC


Pojď hrát hokej Pojď hrát hokej

Další zprávy /