Dnes
Teplota: 7.0 °C

Pondělí, 28.05.2018Rybářské závody na rybníce Podborný

Rybářské závody na rybníce Podborný


Ačkoli je hlavní činností obchodní společnosti Lesy města Náchoda s.r.o. péče o lesní hospodářství, již řadu let se daří rozvíjet i hospodářství rybniční.

Hlavní nádrží pro chov ryb je rybník Podborný na katastrální hranici Náchoda a Dolní Radechové. Tato vodní plocha je ovšem otevřena i sportovně - rekreačním aktivitám. Jednou z nich byly i rybářské závody, které zde pracovníci Lesů města Náchoda zorganizovali pro širokou veřejnost v neděli 27. května. Krásné počasí nalákalo na břeh rybníka více než padesát velkých i malých rybářů. Chytalo se systémem: Chyť a pusť. Odměnou byly získané body. Za každý centimetr ulovené ryby - jeden bod. I malé ryby tak byly, při správném počtu, cennou trofejí.  

„Kromě hospodářské činnosti je součástí aktivit Lesů města Náchoda i péče o rekreační a volnočasové hodnoty, které představují nejen lesní porosty, ale i vodní plochy.  Rybářské závody pod hlavičkou náchodských Lesů tak budou patřit k rybníku Podborný i do budoucna," říká místostarosta Miroslav Brát, který z titulu funkce předsedy dozorčí rady společnosti přišel ráno náchodské „lesáky- rybníkáře" pozdravit.   


Rybářské závody na rybníce Podborný Rybářské závody na rybníce Podborný

Rybářské závody na rybníce Podborný Rybářské závody na rybníce Podborný

Další v galerii 13

Další zprávy /