Dnes
Teplota: 4.9 °C

Úterý, 15.05.201821. ročník studentského festivalu Náchodská Prima sezóna zahájen

21. ročník studentského festivalu Náchodská Prima sezóna zahájen


Dnes odpoledne odstartovali představitelé města Náchoda v čele se starostou Janem Birke a za účasti hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána studentský festival Náchodská Prima sezona.

Festival studentské tvořivosti pořádá letos již po jednadvacáté obecně prospěšná společnost Náchodská Prima sezóna za přispění města Náchoda, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury ČR a Královéhradeckého kraje. Patronem festivalu je již třetím rokem herec a režisér Ondřej Kepka, který byl na zahájení osobně přítomen. Oživení na úvod zajistila svou street show divadelní improvizační skupina „Paleťáci" z Pardubic. V závěru dne si pak návštěvníci Městského divadla dr. J. Čížka mohli v rámci jazzového večera poslechnout Swingband Jana Matouška z Prahy. 

Během festivalu tradičně probíhá také jeho soutěžní část, a to v sekci literární, fotografické a divadelní. Nebude chybět ani řada workshopů a dílen v oborech jako jsou fotografie, divadlo, hudba a tanec. „Za zmínku stojí např. divadelní workshop improvizace pod vedením známé herečky Simony Babčákové a hudební vystoupení v beatboxu, kde se představí dvojnásobný mistr ČR v beatboxu Tiny Beat," upřesnil ředitel festivalu Jiří Hejzlar.

Nedílnou součástí je Dětská Prima sezóna, kde vystoupí děti z mateřských a základních škol královéhradeckého regionu, a to ve čtvrtek 17. 5. 2018.

Závěrečný den (pátek 18. 5. 2018) bude tzv. Prímový den, tj. hudebně-divadelní festival pro hendikepované studenty pořádaný ve spolupráci s Praktickou školou ZŠ a MŠ Josefa Zemana v Náchodě v městském divadle. Tečkou za festivalovým týdnem bude hudební rockový večer na venkovním pódiu na Masarykově náměstí.

Poděkování patří všem sponzorům a partnerům, bez kterých by nebylo možné celou akci zrealizovat. Hlavním partnerem festivalu se v letošním roce stala společnost innogy.

 

Kompletní program naleznete na www.primasezona.cz.

 


Přílohy:

21. ročník studentského festivalu Náchodská Prima sezóna zahájen     (5943_1111575624.pdf / 0,42 MB)

21. ročník studentského festivalu Náchodská Prima sezóna zahájen 21. ročník studentského festivalu Náchodská Prima sezóna zahájen

21. ročník studentského festivalu Náchodská Prima sezóna zahájen 21. ročník studentského festivalu Náchodská Prima sezóna zahájen

Další v galerii 7

Další zprávy /