Dnes
Teplota: 3.8 °C

Pátek, 06.10.2017Běžecký závod prosluněnou Montací

Běžecký závod prosluněnou Montací


V areálu pivovaru PRIMÁTOR a.s. a přilehlé Montaci se poslední zářijovou sobotu konal první ročník běžeckého závodu MONTACKÉ VLNY, který je součástí běžeckého seriálu Primátor CUP

     Lesopark Montace ozářený slunečními paprsky     a zbarvený do krásných podzimních barev přišlo pokořit svým běžeckým výkonem celkem 177 běžců a běžkyň všech věkových kategorií. Závodníky podporovalo po celé délce tratě mnoho fanoušků a diváků. 

     Do dětského závodu Montacké vlnky na 1 500 m odstartovalo 46 mladých závodníků včetně několikaměsíčních dvojčátek v kočárku J. Na startovní čáru hlavního devítikilometrového závodu Montacké vlny a závodu v poloviční délce Kondiční vlny se pak postavilo 131 běžců a běžkyň. 

     Se zvlněným terénem parku Montace  se nejlépe popasovali svěřenci SK Nové Město nad Metují. Vítězem se stal Dominik Sádlo v čase 31:08 minut a mezi ženami kralovala Dagmar Kynčlová, která trať zaběhla za 40:05 minut. 

     Všichni, kteří v sobotu do areálu pivovaru přišli, měli možnost navštívit stánek Prevence zdraví - „Před mrtvicí a infarktem neutečeš", kde zájemcům změřili tlak, množství tuku v těle nebo vysvětlili základy první pomoci. Děti si poměřily své síly a zdatnost v atletickém pětiboji, ve výtvarné dílně vyrobily štafetový kolík či vytvořily vlastní medaili. 

     Vítězové jednotlivých kategorií získali originální medaili, diplom a hodnotné ceny. Po vyhlášení výsledků byla slavnostně odhalena a pokřtěna cedule „Montacké vlny", která mapuje tři běžecké trasy různé délky a obtížnosti. „Grafickým zpracováním cedule, která je umístěna na zdi u hlavní brány pivovaru jsme chtěli zpřístupnit lesopark Montace i pro ty, kteří ho dosud neobjevili a chtějí si protáhnout své tělo během či pouze procházkou", dodala Markéta Flousková, organizátorka běhu. 

     Běžecké odpoledne jsme završili koncertem skupiny Poetika a náchodské skupiny Divokej Bill revival. Máme velikou radost z velké účasti nejen samotných běžců, ale i návštěvníků, kteří přišli fandit, dát si naše dobré pivo nebo si jen poslechnout skvělou muziku. 

 

Výsledky běhu Montacké vlny si můžete prohlédnout zde:

http://www.primatorcup.cz/#montacke-vlny


Běžecký závod Montacké vlny Běžecký závod Montacké vlny

Další zprávy /