Dnes
Teplota: 3.7 °C

Pondělí, 05.06.2017Rybník Špinka – „Z hřbetu Metujských tygrů„

Rybník Špinka – „Z hřbetu Metujských tygrů„


Výtahy Náchod - Metujští tygři, oddíl dálkového a zimního plavání organizoval na rybníce Špinka u Červeného Kostelce soutěž Českého poháru v dálkovém plavání.

Jednalo se o již  5. ročník plaveckého maratonu „Na Špince přes Špinku".  Na hladině rybníka v koridorech vytyčených obřími bójemi se plavalo na tratích 15 km, 10 km, 5 km a 3 km. Pro veřejnost byla  otevřena trať v délce 1 kilometru. Akce proběhla za podpory  města  Náchoda. Plavalo se za letního počasí a za velmi příjemné teploty vody. Celkem  vody rybníka Špinka brázdilo více než sedm desítek závodníků. S kilometrovou tratí pro veřejnost se v kategorii muži „popral" i místostarosta Náchoda Miroslav Brát, který zde  nakonec doplaval na 4. místě. Dodejme, že maraton na Špince moderoval  držitel rekordů v otužování a předseda spolku Výtahy Náchod - Metujští tygři, z.s. Petr Kocián.

O bezpečnost plavců se přímo na hladině starali vodáci na kanoích."Bylo mi ctí, že jsem zde mohl - jako zástupce města Náchoda -předávat ceny špičkovým dálkovým plavcům a rád jsem absolvoval  i plaveckou trať otevřenou veřejnosti.  Říká se, že nejhezčí pohled na svět je z koňského sedla. U rybníka Špinka však diváci a návštěvníci objeví svět dálkového plavání nejlépe při pohledu  z pomyslného z hřbetu   Metujských tygrů"  říká místostarosta Brát.


Z hřbetu Metujských tygrů Z hřbetu Metujských tygrů

Z hřbetu Metujských tygrů Z hřbetu Metujských tygrů

Další v galerii 16

Další zprávy /