Dnes
Teplota: 2.7 °C

Pátek, 07.04.2017O pohár bílého tygra

O pohár bílého tygra


Tým HC Náchod se zúčastnil turnaje v Liberci pro hráče ročníku 2009 a mladší.

Konkurence byla víc než dobrá, neboť dalšími týmy v turnaji byly pořádající Bílí Tygři Liberec, dále  hráči HC Buldoci Neratovice, HC Slovan Ústečtí Lvi a hokejisté HC Mountfield Hradec Králové.

Ti všichni nastoupili 19. března 2017 ve Svijany  Aréně do turnaje, který se hrál poměrně zajímavým způsobem. Každý účastník postavil dva týmy. Hráči v týmech byli seřazeni podle jejich aktuálních dovedností od hokejově nejvyspělejších (1. trojice týmu „A"), až po momentálně hokejově nejméně vyspělé (3. trojice týmu „B"). Oba týmy nastupovaly do zápasů vždy současně na dvou ledových plochách. Tak byly vytvořeny podmínky pro to, že se „na kotouč dostal" každý ze zúčastněných borců a ze hry měli všichni radost.

Co se týká výsledků: přehráli jsme Ústí a to ve všech šesti trojicích. Utkání s Buldoky z  Neratovic  bylo vyrovnanější. A tým uhrál remízu a B tým těsně vyhrál. Tím jsme si zajistili třetí místo a následně nastoupili k poslednímu dvojutkání s domácím Libercem, byl to prakticky zápas o druhé místo v turnaji. Oba zápasy byly vyrovnané  a zápas A týmů byl objektivně nejhezčím a nejdramatičtějším utkáním turnaje. Bohužel obě naše mužstva nakonec prohrála. Vliv na to mohla mít skutečnost, že Liberec má širší kádr a my měli v týmu větší počet hráčů z mladší kategorie 2010. Ale sportovně jsme museli uznat lepší koncovku soupeře.  Kromě pohárů, medailí a hokejových dárků jsme obdrželi i krásný dort s logem Bílých Tygrů. 
Turnaj vyhrál HC Mountfield HK, který s převahou porazil všechny zúčastněné týmy. 

Na okraj se chceme zmínit o super organizaci celého turnaje ze strany domácího týmu: vybavenost šatny, občerstvení, každý účastník měl tzv. "team guide", který pomáhal každému týmu s pobytem na turnaji po všech směrech.   Vše fungovalo znamenitě.

Kluci odjížděli s dobrým pocitem a úspěchem podloženým bojovnými výkony.  Navíc turnaj se hrál na Josefa a náš „Pepíno" (Josef Flechtner) svůj svátek oslavil osmi góly a titulem nejlepší hráč turnaje.

  


O pohár bílého tygra O pohár bílého tygra

O pohár bílého tygra O pohár bílého tygra

Další v galerii 4

Další zprávy /