Dnes
Teplota: 5.2 °C

Čtvrtek, 23.02.2017Muži Delfínu Náchod opět postupují do semifinále soutěže družstev, ženy těsně za branami postupu

Muži Delfínu Náchod opět postupují do semifinále soutěže družstev, ženy těsně za branami postupu


 Od poloviny ledna do poloviny února se na devíti bazénech v ČR uskutečnilo1.kolo Mistrovství ČR družstev, kterého se zúčastnilo 65 družstev mužů a 69 družstev žen.

Smyslem soutěže je kvalifikovat se do semifinále - 2. kola mezi 16 nejlepších a následně do finále mezi 8 nejlepších družstev v ČR.  Soutěží se v 13 individuálních disciplínách a ve dvou štafetách a pořadí oddílů určuje součet bodů FINA za výkon.

            Do této celostátní soutěže se z náchodského Delfínu přihlásilo jedno družstvo mužů a dvě družstva žen. První kolo pro východočeskou oblast se konalo v Trutnově. V soutěži mužů zvítězili náchodští delfíni, i když lídr družstva Pavel Janeček a benjamínek Michal Jerman byli značně oslabeni chřipkovým onemocněním, avšak zbytek družstva ve složení Pavelka Jan, Tomek Viktor, Cedidla Aleš, Remeš Štěpán a Cöger Martin jejich indispozici svojí výkonností dotáhli a v porovnání ročníků z minulých let zaplavali nejlepší bodový výkon, když získali 15 515 bodů.

Na 2. místě se umístili plavci z Pardubic před hochy z Hradce Králové.   V celostátním hodnocení 1. kola zvítězili muži z USK Praha, před Bohemians Praha a Kometou Brno. Náchodští muži postupují do semifinále ze 7. místa a mají velkou šanci se opět probojovat jako v roce 2015 do finále mezi nejlepších 8 klubů.

            Soutěž žen v letošním krajském 1. kole ovládly ženy z Pardubic, když v celkovém bodovém hodnocení dokázali porazit favorizované loňské finalistky z Trutnova. Potěšitelné bylo 3. místo náchodského A družstva žen, které reprezentovaly Jermanová Kateřina, Lemfeldová  Petra, Hofmanová Tereza, Rožnovská Anežka a Štěpánka, Tetauerová Jana a Linhartová Pavlína. Družstvo náchodských žen A získalo 13 307 bodů.

Soutěžilo i náchodské družstvo žen B ve složení Rožnovská Tereza, Frimlová Štěpánka, Voborníková Kristýna, Slavíková Karolína, Šprýňarová Sofie, Tomková Šárka a Doležalová Michaela, když se umístilo na 6. místě s bodovým ziskem 8 916 bodů. Umístění náchodských dívek družstva A i B je příslibem do budoucnosti a to z důvodu, že většina dívek je kategorie mladšího dorostu a žactva.

V celkovém celostátním hodnocení 1. kola jsou pardubická děvčata na 3. místě, Trutnov na 7.místě a náchodské dívky na 17.místě. Toto umístění je rovněž historicky nejlepším umístěním náchodských dívek a jsou prvními náhradnicemi pro semifinále, když postup z 16 místa jim unikl o 200 bodů.

 (rh)


Družstvo mužů Delfína Náchod ( foto : Roman Hakl) Družstvo mužů Delfína Náchod ( foto : Roman Hakl)

Další zprávy /