Dnes
Teplota: 7.3 °C

Pondělí, 18.07.2022Ministr dopravy Martin Kupka na navštívil Náchod a s vedením města debatoval o obchvatu

Ministr dopravy Martin Kupka na navštívil Náchod a s vedením města debatoval o obchvatu


V rámci bilaterálního setkání ministrů dopravy ČR a PL v pátek 15. 7. 2022 v Trutnově došlo vedle debaty o dálnici D11 a napojení na S3 na polské straně i na stavbu obchvatu Náchoda a při té příležitosti na osobní návštěvu ministra Martina Kupky přímo v Náchodě na radnici.

Společně s hejtmanem Královéhradeckého kraje a senátorem Martinem Červíčkem, ředitelem Ředitelství silnic a dálnic ČR Radkem Mátlem, ředitelem ŘSD Královéhradeckého kraje Markem Novotným se se zástupci města Náchoda (starostou Janem Birke a místostarosty Janem Čtvrtečkou, Pavlou Maršíkovou a Františkem Majerem) bavili s panem ministrem o tom, že aktuálně je tato stavba v souvislosti s dálnicí ještě důležitější.

Hraniční přechod Náchod-Kudowa-Zdrój je i nadále hlavním tahem pro nákladní dopravu směrem do Polska a pobaltských zemí. To si uvědomují i Poláci a proto již začali s úpravami a rozšířením komunikace S8 na polské straně ve směru na Náchod. To je další důležitý faktor, proč je třeba na tento záměr rozhodně navázat obchvatem města Náchoda.

„Dálnice D11 sice Náchodu do budoucna uleví, ale obchvat Náchoda je pro řešení dopravní zátěže ve městě klíčový - to jsou slova ministra dopravy Martina Kupky během jeho návštěvy, pod která se rozhodně podepíšu," komentoval setkání starosta Náchoda Jan Birke a dodal: „Pevně věřím, že tuto klíčovou stavbu ani v současné době nic nezastaví a jsem rád, že je i pro stát jednou z priorit."

 

 


Ministr dopravy Martin Kupka na navštívil Náchod a s vedením města debatoval o obchvatu Ministr dopravy Martin Kupka na navštívil Náchod a s vedením města debatoval o obchvatu

Ministr dopravy Martin Kupka na navštívil Náchod a s vedením města debatoval o obchvatu Ministr dopravy Martin Kupka na navštívil Náchod a s vedením města debatoval o obchvatu

Další v galerii 7

Další zprávy /