Dnes
Teplota: -0.1 °C

Čtvrtek, 06.08.2020Náchod startuje modernizaci dětského dopravního hřiště v Bělovsi

Náchod startuje modernizaci dětského dopravního hřiště v Bělovsi


Druhou největší investiční akcí města Náchoda je pro letošní rok zahájení modernizace dopravního hřiště výstavbou provozní budovy. Tato etapa je prvním krokem ke zvýšení atraktivity velmi oblíbeného a využívaného prostoru, který již léta potřebuje odpovídající zázemí. 

V tomto týdnu byla podepsána smlouva s dodavatelem - firmou Průmstav Náchod, s.r.o. Místostarosta Jan Čtvrtečka a jednatel firmy Vratislav Zítka podpisem smlouvy odstartovali zahájení stavebních prací na novostavbě provozní budovy dětského dopravního hřiště včetně technické a dopravní infrastruktury. 

„Jsem velmi rád, že investujeme i do zázemí pro volnočasové aktivity našich občanů. Dětské dopravní hřiště je velmi oblíbeným cílem rodin s dětmi, které zde najdou vyžití v bezpečí areálu. V příštím roce máme v plánu v modernizaci pokračovat výstavbou pumptrackové dráhy v areálu," uvedl místostarosta Jan Čtvrtečka a dodal: „Po více než třiceti letech zmodernizujeme hřiště, které bude jedním z mála takových dopravních hřišť v celém regionu. Do budoucna se může navíc stát příjemnou zastávkou při procházce v lázeňském území, jehož rozvoj je jednou z našich hlavních priorit. " 

V nové provozní budově dětského dopravního hřiště nebude chybět venkovní a vnitřní učebna pro 62 osob, občerstvení, sklad pro pomůcky dopravního hřiště (kola, odrážedla a koloběžky) a dílna. V 1. patře pak bude sklad a místnost s víceúčelovým využitím. Zahájení stavby předcházejí práce spojené s demolicí a kompletním vyčištěním prostoru pro stavbu, které byly již zahájeny. Také stávající oplocení areálu bude muset být odstraněno a vstup na dopravní hřiště pro veřejnost se po dobu stavby přesune v ulici Kpt. Jaroše blíže k okružní křižovatce. Stavba nové provozní budovy za celkem 22,6 mil. Kč bude dokončena v srpnu příštího roku.


Náchod startuje modernizaci dětského dopravního hřiště v Bělovsi Náchod startuje modernizaci dětského dopravního hřiště v Bělovsi

Náchod startuje modernizaci dětského dopravního hřiště v Bělovsi Náchod startuje modernizaci dětského dopravního hřiště v Bělovsi

Další v galerii 7

Další zprávy /