Dnes
Teplota: 17.3 °C

Středa, 20.05.2020Náchodský rouškomat ukončí provoz k 22. 5. 2020, o roušky je stále velký zájem

Náchodský rouškomat ukončí provoz k 22. 5. 2020, o roušky je stále velký zájem


Rouškomat před budovou náchodské radnice se v minulém týdnu „převlékl" do barev společnosti Batist Medical, a.s., Červený Kostelec.

Důvod je prostý, díky vzájemné dohodě vedení společnosti BATIST s Městem Náchod a za přispění dárců, se i nadále daří plnit rouškomat potřebnými ochrannými prostředky a nabízet je tak obyvatelům Náchoda za velmi příznivou cenu.

„Jsem za to velmi rád, že i v těchto dnech, po skončení nouzového stavu, kdy je stále o roušky velký zájem, je můžeme nabídnout občanům za výhodných podmínek. Je to téměř symbolické, protože firma Batist Medical z nedalekého Červeného Kostelce nám pomohla hned v prvních dnech vypuknutí epidemie v polovině března a nyní, když se provoz rouškomatu chýlí ke konci, nám pomáhá tuto službu udržet v provozu ještě o pár dní déle, než jsme předpokládali," upřesnil starosta Náchoda Jan Birke.

Město Náchod nabízí roušky prostřednictvím rouškomatu za zvýhodněnou cenu 5 Kč/ks od 30. března 2020. Za necelé dva měsíce se tak díky této službě dostalo k občanům téměř 70 tisíc roušek, což odpovídá výdeji v průměru cca 2000 ks roušek/denně.

Provoz rouškomatu bude ukončen v pátek 22. 5. 2020. Děkujeme firmě PAVIGO, která automat velmi operativně upravila, aby mohl sloužit svému účelu v této nelehké době, děkujeme také všem dárcům, firmám a dodavatelům, díky kterým bylo možné ho zásobovat potřebnými ochrannými pomůckami a v neposlední řadě děkujeme vám všem, kteří jste byli zodpovědní a nakoupili prostřednictvím rouškomatu roušky, čímž chráníte nejen sebe, ale i své okolí. Navíc jste tak ještě přispěli na dobrou věc! Všechny vybrané finanční prostředky (více než 300 tis. Kč) budou použity na nákup potřebného vybavení pro naše seniory v Městském středisku sociálních služeb Marie. DĚKUJEME!


Náchodský rouškomat ukončí provoz k 22. 5. 2020 Náchodský rouškomat ukončí provoz k 22. 5. 2020

Náchodský rouškomat ukončí provoz k 22. 5. 2020 Náchodský rouškomat ukončí provoz k 22. 5. 2020

Další v galerii 5

Další zprávy /