Dnes
Teplota: 15.9 °C

Čtvrtek, 25.10.2018Vítězné tažení náchodského Stoutu

Vítězné tažení náchodského Stoutu


Po fantastickém titulu Nejlepší Stout na světě z prestižní soutěže World Beer Awards v Londýně, získal náchodský PRIMÁTOR® Stout i cenu za nejvíce nominací na 9. ročníku soutěže speciálních a neobvyklých piv CEREVISIA SPECIALIS - PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2018, a obhájil tak své prvenství z loňského roku.

     Dvacetičlenná porota, složená z nezávislých profesionálních pivovarských odborníků a významných osobností z řad novinářů, odborníků působících mimo pivovarství ale i třeba lékařů, hodnotila ve čtyřech kategoriích celkem historicky nejvyšší počet 46 piv z rekordních 16 pivovarů České republiky. Náchodský pivovar získal na soutěži nejvíce ocenění a svoji letošní sbírku obohatil hned o čtyři významné medaile.     

     Mezi oceněnými pivy zabodoval druhým místem v nejpočetněji obsazené kategorii speciální světlá piva silný ležák s výraznou chmelovou hořkostí PRIMÁTOR® 16 Exkluziv. Tmavé pivo irského typu, náchodská „Perla noci" PRIMÁTOR® Stout  si do Náchoda odvezl stříbro v kategorii svrchně kvašených piv typu ale. Kategorie neobvyklých piv přinesla náchodským speciálům hned dvě medaile. Stříbro získalo pivo PRIMÁTOR® Tchyně, původně uvařené speciálně jen pro akci DEN P, a třetím místem potvrdil svoji stálou kvalitu   PRIMÁTOR® Weizen, osvěžující pšeničné nefiltrované pivo s hustou pěnou.  

   „Je to ohromná radost vidět naše piva na nejvyšších stupních prestižních soutěží. Zvlášť titul z britských ostrovů, kolébky piv typu Ale a Stout, je potěšující. Je vidět, že náš poctivý řemeslný přístup k vaření piva je tou správnou cestou, jak se prosadit", okomentoval úspěchy Petr Kaluža, sládek Náchodského pivovaru.


Vítězné tažení náchodského Stoutu Vítězné tažení náchodského Stoutu

Další zprávy /