Dnes
Teplota: 17.2 °C

Úterý, 19.06.2018Město Náchod koupilo areál bývalé Tepny

Město Náchod koupilo areál bývalé Tepny


Náchodští zastupitelé schválili v pondělí 18. června 2018 nákup areálu bývalé Tepny od společnosti JTH Holding, a.s. Pro nákup hlasovalo 22 z 23 přítomných zastupitelů.

Za pozemek o rozloze 25.706 m2 město Náchod zaplatí necelých 56 mil. Kč včetně DPH, které si následně bude nárokovat zpět, tj. 1800 Kč za m2. Nákup bude financován prostřednictvím úvěru ve výši 58 mil. Kč se splatností do dvou let. Dva miliony korun budou využity na nákup přilehlých pozemků pro vybudování nové komunikace, která propojí ul. Plhovskou s Karlovým náměstím.

V úterý 19. 6. byl celý proces převodu areálu bývalé Tepny do vlastnictví města Náchoda dokončen podepsáním kupním smlouvy, vložením do katastru nemovitostí a zaplacením kupní ceny. Několik týdnů náročných jednání je tím tedy u konce. Poděkování patří všem, kteří se na celé transakci podíleli a hlavně zastupitelům!

Nyní už nás čeká tolik očekávaný úklid pozemku. Hned v pondělí 18. 6. radní schválili zadávací dokumentaci pro veřejnou zakázku na tyto stavební práce. Následovat bude příprava podkladů pro vypsání architektonické soutěže. Přivítáme i vaše náměty, abychom mohli odborné veřejnosti předložit k diskuzi vše, co si Náchoďáci v centru města přejí mít. Náměty můžete zasílat na adresu tepna@mestonachod.cz.


Město Náchod koupilo areál bývalé Tepny Město Náchod koupilo areál bývalé Tepny

Město Náchod koupilo areál bývalé Tepny Město Náchod koupilo areál bývalé Tepny

Další v galerii 6

Další zprávy /