Dnes
Teplota: 18.7 °C

Pondělí, 30.04.2018Přechody pro chodce během května prokouknou

Přechody pro chodce během května prokouknou


Náchodští radní rozhodli v polovině dubna o obnovení vodorovného dopravního značení na přechodech pro chodce, které jsou umístěny na městských komunikacích. V měsíci květnu tak bude prováděna oprava nátěru na více než 50 přechodech ve městě. Tyto práce za celkem 90 tis. Kč provede firma Dopravní značení Náchod s.r.o.

„Obnova nátěrů po zimních měsících je více než nutná. Proto jsme nechali zmapovat přehled všech přechodů na komunikacích v majetku města. Na mnoha z nich už není nástřik skoro patrný. Pro bezpečnost dětí i dospělých je to naprostou nezbytností," uvedl starosta Jan Birke.

 

Jedná se o přechody v těchto místech:

u schodů do nemocnice (v ul. Purkyňova), u vjezdu do nemocnice (když odbočíte z ul. Bartoňova), Drtinovo náměstí - Staré Město nad Metují, mezi budovou radnice a pošty (viz foto), u budovy ZUŠ (bývalá vojenská správa), u lékárny (ul. Riegrova), na začátku ul. Parkány, u budovy VŠ MIX - zkratka pod tunelem k soudu, kolem budovy okresního soudu, u cukrárny naproti škole v Bělovsi, na odbočce k hypermarketu ALBERT u hranic, u Kapličky na Plhově, odbočka k prodejně LIDL, odbočka do ulice Tepenská (nyní sídlo České pojišťovny), u Itálie (ul. Volovnice), u jídelny v ul. Raisova z ul. Volovnice, v ul. Raisova - odbočka k čp. 1817, na křižovatce ulic Němcové a Palachova (u polikliniky), u tzv. „Pikovky" (na rohu je květinářství), u řeznictví Vítek, u finančního úřadu, u Jiráskova gymnázia, u staré autoškoly, u Správy budov (naproti hygieně), u Hotelu Hynek, křižovatce ulic Štefkova - Bratří Čapků - Českých bratří (tzv. Na Letné za prodejnou ALBERT a PENNY Market), u ZŠ Komenského, u židovského hřbitova (křižovatka ulic Hálkova - Na Hamrech a Českých Bratří), na křižovatce ulic Prokopa Velikého a Žižkova (za Policií ČR u řeky), na křižovatce ulic Českých Bratří a Nerudova avyvýšené přechody v ul. Komenského.


Přechody pro chodce během května prokouknou Přechody pro chodce během května prokouknou

Další zprávy /