Dnes
Teplota: 3.8 °C

Pátek, 02.03.2018Informační panel DarumaGO! na Karlově náměstí v Náchodě prošel renovací

Informační panel DarumaGO! na Karlově náměstí v Náchodě prošel renovací


Pro snadnější orientaci ve městě slouží již několik let. Minulý měsíc se panel dočkal výrazné proměny. Část, na které je umístěn vestavěný LCD displej sloužící pro promítání video spotů, je nově doplněna o další obrazovky a reklamy na vybrané místní firmy.
Konkrétně se jedná o čtyři displeje, na kterých je možné promítat nejrůznější fotografie nebo plakáty, díky čemuž mohou být místní obyvatelé i návštěvníci města informováni o aktuálním kulturním, společenském či sportovním dění. Promítání probíhá v době od 6 do 22:20 hodin. Po dobu trvání jednoho obrazového informačního slide 32 vteřin se tak na čtyřech jednotlivých displejích zobrazí různé černobílé upoutávky. Perioda zobrazení je cca 5 minut. 
Současně lidé mohou vidět na orientačním plánu města a okolí po zadání číselné kombinace na klávesnici světelnou lokalizaci zvolených objektů zájmu a turistických cílů rozblikáním autoLED v aktivním orientačním plánu města a mapě okolí. Reprodukce audio spotů probíhá v českém, anglickém, německém nebo polském jazyce. Promítané video spoty lze pak stáhnout prostřednictvím QR kódů. Chytré mobilní telefony lze také využít pro mobilní aplikaci, jež obsahuje zajímavé turistické informace o městě a okolí s audio i videospoty.
„Věříme, že turisté a návštěvníci našeho města tento interaktivní prvek ocení a bude zároveň sloužit jako pozvánka na akce i upoutávka na turistické cíle," dodal starosta Náchoda Jan Birke.


Informační panel DarumaGO! Informační panel DarumaGO!

Informační panel DarumaGO! na Karlově náměstí v Náchodě prošel renovací Informační panel DarumaGO! na Karlově náměstí v Náchodě prošel renovací

Další zprávy /