Dnes
Teplota: 11.9 °C

Pondělí, 18.09.2017Europoslanec Zdechovský pomůže Náchodu s financováním projektu revitalizace zámeckého kopce

Europoslanec Zdechovský pomůže Náchodu s financováním projektu revitalizace zámeckého kopce


V pátek 15. září 2017 navštívil náchodskou radnici europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Hlavním tématem jeho setkání s vedením města Náchoda bylo představení již připraveného projektu revitalizace zámeckého kopce a diskuze nad možnostmi jeho financování.

„Projekt kompletní revitalizace máme připraven již od roku 2015 a splnili jsme všechny tehdejší požadavky Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Bohužel se podmínky možností čerpání finančních prostředků následně změnily a my nyní hledáme další možnosti, jak tuto investici za více než sto milionů korun financovat," vysvětlil starosta Náchoda Jan Birke a dodal: „I proto jsem oslovil s žádostí o pomoc pana europoslance a jsem rád, že se přijel do Náchoda osobně podívat".

Slavnostního přijetí v obřadní síni náchodské radnice se za město Náchod zúčastnil starosta Jan Birke a místostarostka Pavla Maršíková. Europoslance následně seznámili s celým projektem i stávajícím stavem zámeckého kopce.

„Projekt splňuje veškerá kritéria financování z prostředků EU. Osobně jsem navrhl ještě doplnění o volnočasové aktivity, což je trendem moderní doby a umožní pak realizovat prvky, které zlepší trávení volného času zejména seniorům a rodinám s dětmi," dodal Zdechovský.

„Nic nám nebrání projekt rozdělit i do etap, a tím využít různých alternativ financování revitalizace. Na návrh pana europoslance jsme připraveni i na jeho doplnění", upřesnila místostarostka Pavla Maršíková.

Na závěr setkání Zdechovský přislíbil, že prověří jednotlivé možnosti financování tohoto rozsáhlého projektu a přibližně do měsíce bude starostu Jana Birkeho osobně informovat o výsledku.


V pátek 15. září 2017 navštívil náchodskou radnici europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). V pátek 15. září 2017 navštívil náchodskou radnici europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

V pátek 15. září 2017 navštívil náchodskou radnici europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). V pátek 15. září 2017 navštívil náchodskou radnici europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Další v galerii 3

Další zprávy /