Dnes
Teplota: 3.9 °C

Čtvrtek, 27.04.2017Tunel 2017

Tunel 2017


Náchodská nemocnice v rámci včerejšího cvičení integrovaného záchranného systému přijala desítku pacientů ze simulované železniční nehody pod názvem Tunel 2017.

 

Nejen lékaři a sestřičky z náchodské nemocnice si prakticky vyzkoušeli přípravu na možnost hromadného neštěstí. Po desáté hodině přišlo oznámení z dispečinku záchranné služby o železniční havárii, při které bylo zraněno několik desítek osob. V té chvíli byli pacienti, kteří se nacházeli na ošetření na chirurgické ambulanci, svědky začátku a průběhu aktivace Traumatologického plánu.

 

V několika minutách se prostory před recepcí chirurgické ambulance začaly plnit zdravotníky, kteří si pod taktovkou primáře chirurgického oddělení MUDr. Jaroslava Vokůrky okamžitě přebírali dopravené účastníky nehody. Pacienta s nejvážnějším poraněním přijali na anesteziologicko-resuscitační oddělení. Další vážně poraněné pacienty dopravila záchranná služba na chirurgickou ambulanci, kde si je do péče převzaly pohotovostní týmy lékařů a sester. Zdravotní péče byla poskytnuta i těm nejméně závažným případům. 

 

"Každá taková zkušenost je velice užitečná pro odhalení silných i slabých stránek v zajištění organizace a maximální zdravotní péče při mimořádných událostech," uvádí Ing. Zbyněk Chotěborský, předseda představenstva Oblastní nemocnice Náchod a.s."Rád bych touto cestou poděkoval všem dotčeným zaměstnancům za jejich aktivní a zodpovědný přístup k celé akci. Současně děkuji i za pochopení a trpělivost všem přítomným skutečným pacientům při čekání na jejich ošetření," dodává předseda představenstva Zbyněk Chotěborský. 

 

  Traumatologický plán je harmonogram činností Oblastní nemocnice Náchod a.s. při mimořádných událostech s hromadným příjmem postižených v důsledku např. živelních a ekologických katastrof, rozsáhlého požáru objektů, úniku toxických látek, autohavárií atd. v oblasti spádového území nemocnice Náchod.


Tunel 2017 Tunel 2017

Tunel 2017 Tunel 2017

Další v galerii 5

Další zprávy /