Dnes
Teplota: 3.3 °C

Pondělí, 10.04.2017Zpříčený kombajn, propadlý bagr, nestabilní podloží – to jsou první dva týdny zahájení oprav průtahu Náchodem

Zpříčený kombajn, propadlý bagr, nestabilní podloží – to jsou první dva týdny zahájení oprav průtahu Náchodem


Rekonstrukce průtahu Náchoda, resp. její druhá etapa, má za sebou 14 dní od svého zahájení.

Stavbaři začali 27. března 2017 osazováním betonových svodidel a doprava byla převedena na objízdné trasy. Započaté práce se týkají 900 metrů dlouhého úseku od křižovatky s ul. Českoskalická po okružní křižovatku „u Slávie". Souběžně probíhají práce i na úseku v Bělovsi od poloviny křižovatky k prodejně Penny Market k areálu firmy Ametek. V obou případech se jedná o pravou stranu komunikace ve směru do Polska.

První dny stavebních prací přinesly také první komplikace v dopravě. Někteří řidiči nejen, že nerespektují dopravní značení, ale zřejmě jim ani nedochází, že betonová svodidla prostě neuhnou (viz zpříčený kombajn v Bělovsi).

„Už v prvních dnech stavby se také ukazuje, v jak žalostném stavu komunikace skutečně je. Propad stavebního stroje do parovodu je jasným důkazem toho, že generální oprava této mezinárodní komunikace je opravdu nutná. Bylo jen otázkou času, kdy k takovému propadu dojde. Nechce se mi ani domýšlet, jak by vypadal propad například nákladního vozu za běžného provozu", uvedl starosta Náchoda Jan Birke.

„V tomto týdnu se stavbaři zaměří na bourání chodníků, přeložky a úpravy podzemních sítí. V Bělovsi pak bude navíc probíhat ještě výměna vpustí," upřesnil výhled na následující dny stavbyvedoucí společnosti EUROVIA CS, a.s., Karel Kuter

Fotografie, proč jsou opravy v tomto rozsahu nutné, zachycují odstranění asfaltových vrstev, žulových kostek a nevhodného podloží i kolize v dopravě, které stavební práce provázejí.


Rekonstrukce průtahu Náchoda Rekonstrukce průtahu Náchoda

Rekonstrukce průtahu Náchoda Rekonstrukce průtahu Náchoda

Další v galerii 11

Další zprávy /