Dnes
Teplota: 1.8 °C

Pátek, 03.03.2017Městská policie Náchod aktuálně

Městská policie Náchod aktuálně


 V uplynulém období se strážníci městské policie věnovali nejen špatně zaparkovaným vozidlům a nebezpečným rampouchům a chodníkům při sněhové kalamitě, ale provedli také preventivní akce se zaměřením na zabezpečení chatových objektů v příměstských částech a na dodržování obecně závazných vyhlášek města k trvalému označování psů a jejich evidenci, o místním poplatku ze psů a o regulaci pohybu psů a jiného zvířectva na veřejných prostranstvích.

     Během kontroly chatových objektů zkontrolovali strážníci již podruhé během letošní zimy 42 chat v Pekelském údolí a pod Lipím a na každou ze zkontrolovaných chat umístili kartu s informací o provedení kontroly a desaterem rad, jak předcházet škodám v chatě a chalupě.

     Při kontrole psů prověřili strážníci 21 psů, u jejichž majitelů nezjistili žádné prohřešky proti uvedeným vyhláškám. Ukáznění však určitě nejsou všichni majitelé psů, protože psích exkrementů je město plné a ne všichni po svých psech uklízí. Je ale povinností každého majitele psa nebo toho, kdo má zrovna za zvíře zodpovědnost, exkrementy uklízet a mnozí občané si oprávněně na bezohlednost některých svých sousedů stěžují. Proto se strážníci při svých obchůzkách zaměřují kromě jiného i na ty, kteří se chovají bezohledně ke svému okolí a nechávají psí exkrementy povalovat po ulicích.

 

Miroslav Horák, Městská policie Náchod

Více informací: www.mestonachod.cz/mestska-policie/


Vůz MP Náchod Vůz MP Náchod

Další zprávy /