Dnes
Teplota: 11.9 °C

Úterý, 07.02.2017Dobrá zpráva pro budoucí rozvoj lázeňství v Náchodě, krajský úřad zamítl odvolání Běloveských lázní a.s.

Dobrá zpráva pro budoucí rozvoj lázeňství v Náchodě, krajský úřad zamítl odvolání Běloveských lázní a.s.


Krajský úřad Královéhradeckého kraje, odbor životního prostředí, v minulém týdnu rozhodl o odvolání právnické osoby Běloveské lázně a.s. a ve věci možnosti nařízení předběžného opatření a potvrdil správnost postupu Městského úřadu v Náchodě při povolení nakládání s podzemními vodami spočívající v čerpání podzemní vody v rámci geologického průzkumu v Bělovsi.

„V podstatě to znamená, že město Náchod při realizaci geologického průzkumu v Bělovsi postupuje v souladu s právními předpisy a zcela legálně. Po desítkách let trvající patové situaci v daném území a našem městě se daří karty obracet ve prospěch města a jeho obyvatel," vysvětlil místostarosta Ing. Jan Čtvrtečka.

Uvedené rozhodnutí je dalším důležitým impulsem pro pokračování v realizaci záměrů spojených s budoucím rozvojem lázeňství, kterému předchází nalezení nových zdrojů minerálky. „V tuto chvíli žádná další odvolání a řízení ve věci probíhajícího geologického průzkumu neregistruji. V tomto týdnu bylo v souladu s harmonogramem zahájeno čerpání podzemních vod, které je nezbytnou součástí průzkumu," uzavřel aktuální situaci místostarosta.
    


Geologický průzkum v Bělovsi Geologický průzkum v Bělovsi

Další zprávy /