Dnes
Teplota: 8.3 °C

Pátek, 09.09.2022Náchodské Kuronské slavnosti jsou tady

Náchodské Kuronské slavnosti jsou tady


Tuto sobotu 10. září 2022 ožije centrum našeho města slavnostmi na počest vlády Petra Birona, vévody Kuronského a Zaháňského, na náchodském panství.

 

Celodenní program nabídne hudební vystoupení dětských zpěváků i velkolepý večerní koncert Malina Brothers, koncert Smíšeného pěveckého sboru Kácov Nové Město nad Metují nebo Pěveckého sboru Hron, a mnoho dalšího.

Na své si přijdou i děti v Parku osobností a v areálu SVČ Déčko pro ně budou připraveny různé aktivity a soutěže pod taktovkou Déčka Náchod, loutkové divadélko a taneční vystoupení.

Chybět nebudou ani zážitkové ukázky vojenského ležení, zbraní, dobové kuchyně a šermu v podání Historického spolku Antares.

... a to není zdaleka všechno!

 

V tento den jsou návštěvníci zváni do stálé expozice Muzea Náchodska v Broučkově domě na Masarykově náměstí, kde mohou zdarma navštívit expozici Historie Náchoda a Náchodska a zúčastnit se komentované prohlídky „Za Kuronskými do muzea".

Jeho milost, vévoda Kuronský a Zaháňský, se svou družinou přijede na Masarykovo náměstí ve 14 hodin.

... přijďte ho společně s námi přivítat a užít si den plný hudby, pohody a nevšedních zážitků. Těšíme se s vámi na Masarykově náměstí na viděnou!


Náchodské Kuronské slavnosti (program kapely) Náchodské Kuronské slavnosti (program kapely)

Náchodské Kuronské slavnosti (program) Náchodské Kuronské slavnosti (program)

Další v galerii 3

Další zprávy /