Dnes
Teplota: 13.7 °C

Pátek, 26.11.2021Informace o zrušení vánočních akcí v Náchodě

Informace o zrušení vánočních akcí v Náchodě


Vláda ČR vyhlásila od 26. 11. 2021 0:00 hodin nouzový stav po dobu 30 dnů.

S ohledem na zpřísnění koronavirových opatření jsme nuceni zrušit plánované akce.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Masarykově náměstí avizované na první adventní neděli 28. 11. 2021 se neuskuteční, stejně tak plánovaný vánoční koncert 9. 12. 2021 v kostele sv. Vavřince.

Opatření se dotknou celé řady dalších akcí, které pořadatelé připravovali se značným předstihem a jejich propagace je již v plném proudu, proto prosíme, sledujte aktuální informace a před plánovanou akcí si její konání v nadcházejících týdnech raději ověřte.

„Tato situace nás pochopitelně velmi mrzí. Do poslední chvíle jsme doufali a snažili se v souladu se všemi opatřeními zajistit bezpečný průběh tradičních vánočních akcí, zajistit jejich konání hlavně pro děti. Vyhlášení nouzového stavu nicméně vnímám jako velmi krajní řešení v boji s epidemií, ke kterému zcela jistě nebylo přistoupeno bezdůvodně. Mnoho práce a příprav tak musí ustoupit zodpovědnému dodržování protiepidemických opatření s cílem omezit další šíření viru," komentoval aktuální rozhodnutí starosta Jan Birke a dodal: „Pevně věřím, že za rok ten vánoční strom rozsvítíme společně a se vším všudy!"

 

O vánoční výzdobu ani krásný vánoční strom nepřijdeme, vše se na první adventní neděli chystá a rozsvítí v celém Náchodě😉

 

 


ilustrační foto ilustrační foto

Další zprávy /