Dnes
Teplota: -0.5 °C

Úterý, 25.06.2019Slavnostní přijetí členů smyčcových souborů ZUŠ Náchod vedením města

Slavnostní přijetí členů smyčcových souborů ZUŠ Náchod vedením města


V pondělí 24. června 2019 rozezněla prostory obřadní síně náchodské radnice dvě smyčcová uskupení náchodské základní umělecké školy - Kvarteto a Kvinteto - pod vedením svého učitele Lukáše Janka a v doprovodu zástupkyně ředitele Oksany Ciporenko.

Představitelé města Náchoda - starosta Jan Birke, místostarostové Jan Čtvrtečka a Pavla Maršíková a tajemnice MěÚ Náchod Hana Mílová, tak měli mimořádnou příležitost si poslechnout skladby v podání Kvarteta ve složení Karolína Janková, Vojtěch Mrověc a Viktor Tomek (Šárka Tomková se setkání nemohla zúčastnit) a Kvinteta ZUŠ Náchod ve složení Tadeáš Knapp, Markéta Macháňová, Richard Müller, Daniel Plavec a Ondřej Veverka.

Všichni jmenovaní se zúčastnili v květnu v Jindřichově Hradci celostátního kola soutěže MŠMT v komorní hře s převahou smyčcových nástrojů a dosáhli úžasných výsledků.

Klání se účastnila z náchodské ZUŠ celkem čtyři uskupení, což už samo o sobě je unikátní. A že patřila mezi ty absolutně nejlepší, dokládají tři první místa a zároveň vítězství v kategorii, jedno druhé místo, několik zvláštních cen i titul pro absolutního vítěze, kterým se stalo právě Kvarteto.

„Rád bych vám všem poděkoval za skvělé výkony a výsledky a perfektní reprezentaci nejen Základní umělecké školy Náchod, ale i města Náchoda," uvedl starosta Jan Birke a společně s kolegy předali studentům drobné „hudební" dárky.


Slavnostní přijetí členů smyčcových souborů ZUŠ Náchod vedením města Slavnostní přijetí členů smyčcových souborů ZUŠ Náchod vedením města

Slavnostní přijetí členů smyčcových souborů ZUŠ Náchod vedením města Slavnostní přijetí členů smyčcových souborů ZUŠ Náchod vedením města

Další v galerii 5

Další zprávy /