Dnes
Teplota: -2.7 °C

Pondělí, 10.06.2019Festival zážitků zahájen – prázdniny plné zábavy mohou začít!

Festival zážitků zahájen – prázdniny plné zábavy mohou začít!


V sobotu 1. června byl symbolicky na Den dětí v polské Svídnici zahájen letošní ročník Festivalu zážitků. Tentokrát zve do osmi míst na české i polské straně regionu. Cílem jsou vojenské památky. 

Slavnostní zahájení se neslo v duchu naladění se na aktivity chystané na červenec a srpen. Zájemcům byla k dispozici ukázka zbraní, přehlídka dělostřelectva a pěchoty ve stylových uniformách, středověké hry i různé dílničky. 

Podobné zážitky čekají od 1. července do 30. srpna 2019 na všechny zvídavé turisty. Každý den v týdnu proběhne vždy alespoň jeden zážitek. Místy konání jsou pevnosti na Dobrošově, v Kłodzku a opevněné město Świdnica. Vůně střelného prachu i cinkání brnění na nás bude čekat také na zámcích Żelazno, Kapitanowo a Adršpach. Prohlédneme si rovněž panství Sarny a zúčastníme se boje o dubenskou bažantici.
A nač se můžeme těšit konkrétně? Na bránění pevnosti, střelbu z historických zbraní, vojenský výcvik a vyzkoušíme si též dobové oblečení. Společnost nám budou dělat nejen řadoví vojáci, ale také slavný vojevůdce Jan Žižka z Trocnova. 

K tomu, abychom se ocitli ve správný čas na správném místě, nám dopomůže katalog Festivalu zážitků, který je k dispozici v informačních centrech regionu. Nalezneme v něm veškeré praktické informace, návod jak získat odměnu či se zúčastnit extra zážitku. Nechybí ani tipy na další aktivity v místech konání. Vše výše uvedené nalezneme také na webu www.festivalzazitku.cz


Festival zážitků zahájen Festival zážitků zahájen

ČERVEN 2019 FZ zahájen - logo FZ ČERVEN 2019 FZ zahájen - logo FZ

Další zprávy /