Dnes
Teplota: 10.5 °C

Středa, 05.06.2019Oblíbená Akademie 60+ má další absolventy

Oblíbená Akademie 60+ má další absolventy


V pondělí 3. června 2019 předali starosta Jan Birke, místostarostka Pavla Maršíková, ředitel ZUŠ Náchod Zbyněk Mokrejš a pan učitel Pavel Čermák v obřadní síni náchodské radnice certifikáty a drobné dárky k ukončení tříletého studia již druhé skupině absolventů Akademie 60+.

Díky tomuto velmi oblíbenému projektu, který odstartoval v roce 2015, mohou občané Náchoda starší 60ti let aktivně trávit svůj volný čas a navštěvovat v ZUŠ hudební, výtvarný nebo a pohybový program.

Všem absolventům blahopřejeme a přejeme hodně zdraví a energie do dalšího případného pokračování studia! 

Co je to Akademie 60+?

Je určena pro občany města Náchoda ve věku 60 a více let, kteří mají chuť věnovat se hudbě, výtvarnému umění, pohybu nebo divadlu. Tímto způsobem mohou trávit svůj volný čas aktivněji, potěšit se ze své vlastní umělecké tvorby a setkávat se s jinými seniory. Umělecká činnost se tak může stát prostředkem pro udržení fyzické i duševní kondice a celkového zkvalitnění života.

Na Akademii 60+ se nekonají žádné přijímací zkoušky, je otevřena všem spoluobčanům, kteří se dostali do seniorského věku a mají zájem o uměleckou činnost pod vedením kvalifikovaných lektorů.

Vzdělávání probíhá minimálně 1x za 14 dní ve všední den v dopoledních hodinách nebo o víkendu v rozsahu 1-3 vyučovacích hodin (dle vybraného studijního programu). Lekce se uskutečňují formou individuální nebo kolektivní výuky, rozdělené do semestrů (říjen-leden a únor-květen). Studenti nejsou nijak hodnoceni a semestry nebudou zakončeny žádnou zkouškou.

Výuka je poskytována zdarma. Prostorové podmínky, materiální vybavení a lektory poskytuje ZUŠ Náchod, výdaje spojené s provozem Akademie 60+ hradí Město Náchod, které k financování získalo dotační prostředky z Evropské unie. Účastník studia, který splní stanovené podmínky, se po třech letech stává absolventem I. stupně Akademie 60+ a získá certifikát. Po ukončení studia I. stupně má absolvent možnost pokračovat ve vzdělávání ve II. stupni (ukončení studia II. stupně je opět po třech letech). 

Akademie 60+ je součástí projektu Aktivní senior polsko-českého příhraničí, CZ.11.4.120/0.0/0.0/15_006/0000057 který je spolufinancován z prostředků Evropské unie - Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR) a státního rozpočtu ČR prostřednictvím programu INTERREG V-A Česká republika - Polsko 2014-2020.

 


loga

 

 

Projekt Aktivní senior polsko-českého příhraničí, CZ.11.4.120/0.0/0.0/15_006/0000057 je spolufinancován z prostředků Evropské unie - Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR) a státního rozpočtu ČR prostřednictvím programu INTERREG V-A Česká republika - Polsko 2014-2020.

 

 


Oblíbená Akademie 60+ má další absolventy Oblíbená Akademie 60+ má další absolventy

Oblíbená Akademie 60+ má další absolventy Oblíbená Akademie 60+ má další absolventy

Další v galerii 7

Další zprávy /