Dnes
Teplota: 16.0 °C

Středa, 04.07.2018Výstava "Hrdý Náchoďák Josef Škvorecký" připomíná slavného rodáka

Výstava "Hrdý Náchoďák Josef Škvorecký" připomíná slavného rodáka


Minulý týden v pondělí 25. června proběhla v prostorách výstavní síně Muzea Náchodska vernisáž výstavy „Hrdý Náchoďák Josef Škvorecký", jež připomíná zdejšího slavného rodáka, spisovatele Josefa Škvoreckého.

Slavnostní zahájení se neslo za zvuku swingových melodií - tak typických pro období Škvoreckého dospívání. Vernisáže se zúčastnili zástupci města - starosta Jan Birke a místostarostka Ing. Pavla Maršíková. Dále byl přítomen ředitel muzea, pan PhDr. Sixtus Bolom-Kotari, Ph.D.

Na výstavě mohou návštěvníci zhlédnout fotografie, obrazy, osobní předměty nebo Škvoreckého knihy, a to v různých jazykových mutacích. Na realizaci se podílel i Státní okresní archiv Náchod, z jehož sbírek byla zapůjčena např. Cena Jaroslava Seiferta nebo Státní cena za literaturu. Atmosféru pak dokresluje i dámský persiánový kožich, jež věnovala rodina, která ve Škvoreckého Zbabělcích vystupuje.

Výstava je přístupná až do 2. září a vstup je zdarma. K výstavě byla vydána brožura, která je k dispozici ve výstavní síni nebo v Městském informačním centru.


Hrdý Náchoďák Josef Škvorecký Hrdý Náchoďák Josef Škvorecký

Hrdý Náchoďák Josef Škvorecký Hrdý Náchoďák Josef Škvorecký

Další v galerii 9

Další zprávy /