Dnes
Teplota: 3.8 °C

Pondělí, 12.06.2017Pozvání na zajímavou výstavu - Obrazy Světlo mandal a šaty inspirované obrazy

Pozvání na zajímavou výstavu - Obrazy Světlo mandal a šaty inspirované obrazy


Pod názvem této společné výstavy obrazů malířky Henni Polo a šatů návrhářky Zuzany Štěpánkové se skrývá zajímavé propojení dvou tvůrčích světů vystavujících autorek.

Zuzana Štěpánková nejprve vytvořila pro Henni Polo svatební šaty a to byl asi první podnět k společnému vystavování, kde by obrazy posloužily jako inspirace pro šaty. Následně vzniklo pět modelů ušitých přímo na tělo malířky. Přestože se jedná o modelové šaty, jsou běžně nositelné při různých příležitostech. Některé modely ještě vhodně dotváří ručně paličkované krajkové doplňky Jiřiny Rejentové. První větší společnou výstavu měly autorky v roce 2016 na zámku v Kvasinách a nyní, doplněnou o nové obrazy a modely, ji můžete navštívit od 18. 6. do 30. 7. 2017 denně od 9:00 do 16:30 v Muzeu Boženy Němcové v České Skalici. 

Henni Polo se narodila v Jaroměři. Vystudovala Střední soukromou uměleckou školu grafickou v Jihlavě. Docházela do atelieru malíře a výtvarného pedagoga Stanislava Gabera. Dříve tvořila realistické obrazy, v současné době se zabývá tvorbou Mandal a portrétů na zakázku. Mandaly jsou léčivé energetické obrazy kruhového základu, vyzařující určitou pozitivní energii. Tuto energii se autorka snaží obohatit o energii světelnou. Díla tvoří olejovými barvami na plátno různými technikami. Pro autorku je nejzajímavější technika formou tisku (street art) nebo technika ornamentální. 

Ing. Bc. Zuzana Štěpánková se narodila v Náchodě. Absolvovala  SPŠ textilní Velké Poříčí nad Metují, obor oděvnictví, dále Technickou univerzitu v Liberci, fakultu textilní a pedagogickou. Svému oboru se věnuje již řadu let, od roku 2007 pracovala jako výrobní ředitelka společnosti Vamberecká krajka CZ s.r.o. Zde spolu s krajkářkami vytvořila kolekci Bonheure luxusních modelů s ruční krajkou, předváděných na mnoha módních přehlídkách. Vytvořila i dva krásné modely pro Taťánu Kuchařovou, která je předvedla na Českém dni v rámci výstavy EXPO Šanghaj v r. 2010. Byla úspěšná v soutěži o svatební šaty v Praze, dvakrát na Trienale na téma Oděv a doplněk v Jablonci nad Nisou, její modely jsou součástí expozice.  V současné době pracuje na zakázku, navrhuje a vytváří modely originálních šatů a módních doplňků. Ocenění získaly i její divadelní kostýmy, které zhotovila pro soubory v Hronově, Polici nad Metují a v Náchodě.

 


Obrazy Světlo mandal a šaty inspirované obrazy Obrazy Světlo mandal a šaty inspirované obrazy

Další zprávy /