Dnes
Teplota: 16.9 °C

Úterý, 14.03.2017V Náchodě bude poprvé odhalena putovní výstava fotografií našeho regionu

V Náchodě bude poprvé odhalena putovní výstava fotografií našeho regionu


Na podzim roku 2016 destinační společnost Branka, o.p.s. uspěla s česko-polským projektem s názvem Blíže přírodě-blíže kultuře, který by měl připomínat 20leté výročí existence organizace a 10 let úspěšné česko-polské spolupráce s Powiatem Kłodzkim.

Ve dubnu se poprvé budete moci setkat s jejími výstupy, a to na vernisáži putovní venkovní výstavy, která spatří světlo světa poprvé ve středu 19. 4. v Náchodě. Výstava bude umístěna na Masarykově náměstí před kostelem sv. Vavřince a složena z celkem 14 fotografií z české strany a 22 z polské strany. Fotografie budou znázorňovat všechna velká města a památky regionu bez rozdílu na které straně hranice leží. Autory jednotlivých fotografií se stali Jan Záliš (Křinice), Oldřich Jenka (Police nad Metují) a Tomáš Vojtíšek (Jaroměř).

„Jsme rádi, že můžeme alespoň pomyslně touto výstavou oslavit již 20 let trvání Branky, o.p.s. a představit nejen v v Náchodě, Adršpachu, Ratibořicích, ale v srpnových dnech i v Praze náš krásný kout Kladské pomezí a jeho atraktivity," zve na návštěvu výstavy Markéta Venclová, ředitelka Branky, o.p.s.

Krátce po vernisáži bude v malém sále divadla Beránek probíhat tisková konference Léto v Kladském pomezí, která je určena především pro media, informační centra a místní samosprávu. Jednotliví aktéři projektu zde budou představovat své novinky pro nadcházející turistickou sezonu. Projekt je spolufinancován z prostředku EFRR prostřednictvím Euroregionu Glacensis.

 

Branka je obecně prospěšná společnost, jejímž cílem je šetrný rozvoj cestovního ruchu. Jejím zakladatelem je Svaz cestovního ruchu Kladské pomezí, který sdružuje více než 40 měst, obcí a soukromých subjektů.

Kladské pomezí je oficiální název turistické oblasti v severovýchodních Čechách při hranici s Polskem, která zaujímá rozlohu bývalého okresu Náchod a částečně zasahuje do okresu Trutnov v oblasti Jestřebích hor.  Název vychází z historie, kdy tudy procházela důležitá obchodní stezka spojující Prahu s polským Kladskem.

 

 

Kontakty:

BRANKA, o.p.s., Němcové 2020, 547 01  Náchod, www.kladskepomezi.cz, tel.: 491 405 185

Markéta Venclová, ředitelka: e-mail: marketa.venclova@kladskepomezi.cz, tel: 602 190 198

Lenka Lembejová, projektový manažer: e-mail: lenka.lembejova@kladskepomezi.cz, tel.: 725 972 033


Foto: Jan Záliš Foto: Jan Záliš

Další zprávy /