Dnes
Teplota: 8.8 °C

Neděle, 26.08.2018Slevu na jízdném mohou od 1. září využít cestující v Náchodě i v MHD

Slevu na jízdném mohou od 1. září využít cestující v Náchodě i v MHD


Od 1. září 2018 začne platit státní sleva ve výši 75 % na jízdné pro občany starší 65 let, děti a studenty do 26 let. Málokdo však ví, že tyto slevy se nevztahují na spoje městské hromadné dopravy (MHD).

V Náchodě se vedení města postavilo k této problematice čelem a slevy zajistí i v těchto spojích.

"Není tomu tak ve všech městech, ale my jsme se rozhodli, že slevou podpoříme i MHD, protože tu využívají naši občané především. Slevy na jízdném budeme provozovateli MHD refundovat jako město. Nejde v porovnání s náročnou administrativou o výraznou částku, proto jsme se na tomto řešení dohodli takřka bez váhání," upřesnil starosta Náchoda Jan Birke a dodal, že uplatněním slevy pro nejmladší a nejstarší cestující i v rámci městské hromadné dopravy bude navíc zabezpečen tarif IREDO se všemi výhodami http://www.oredo.cz/tarif-iredo/.

Dodatkem ke smlouvě o provozování městské hromadné dopravy, který radní schválili na svém jednání 15. srpna, je tak zajištěno její financování do výše slevy již od 1. září letošního roku.


Slevu na jízdném mohou od 1. září využít cestující v Náchodě i v MHD Slevu na jízdném mohou od 1. září využít cestující v Náchodě i v MHD

Další zprávy /