Dnes
Teplota: 3.9 °C

Středa, 07.01.2015Vítání občánků je milou tradicí, snad se zcela nevytratí...

Vítání občánků je milou tradicí, snad se zcela nevytratí...


Vážení rodiče, máte zájem zúčastnit se se svým dítětem vítání občánků, které tradičně pořádá Městský úřad v Náchodě? Čtěte prosím pozorně následující řádky.  

V loňském roce se organizace této velmi slavnostní chvíle bohužel zkomplikovala. Z důvodu ochrany osobních údajů je totiž možné vítání občánků pořádat pouze na žádost rodičů novorozenců. Město Náchod, resp. pracovnice matriky již nemají možnost získat potřebné informace a nemohou tedy samy rodiče vyzývat s pozváním na tuto akci.   

"V praxi to pak vypadá tak, že mnozí rodiče si ve všem tom shonu ani nevzpomenou, že se podobná slavnostní chvíle v obřadní síni náchodské radnice pořádá a už vůbec je nenapadne, že by se o to měli sami zajímat. Vždyť dlouhé roky bylo zvykem, že pozvání chodilo rodičům automaticky. Pak už bylo na každém, zda pozvání pro své novorozené dítě přijme či nikoli", vysvětlil současnou situaci starosta Jan Birke.   

Co dělat, když se chci se svým dítětem zúčastnit vítání občánků?
Pokud máte o tuto slavnostní chvíli zájem, prosíme rodiče, aby kontaktovali matriku MěÚ Náchod - osobně, telefonicky na tel. č. 491 405 212 nebo 491 405 213, případně e-mailem: h.capova@mestonachod.cz, l.horakova@mestonachod.cz.

Na uvedených kontaktech si domluvíte termín a hodinu vítání. Pro účely evidence je pak nutné nahlásit jméno a datum narození dítěte, Vaše jméno a vztah k dítěti a adresu trvalého bydliště. Svoji účast můžete samozřejmě kdykoli na uvedených kontaktech přesunout či zrušit. Akce je určena všem novorozencům s trvalým bydlištěm v Náchodě, tedy i těm dětem, které se nenarodily v náchodské porodnici. Vítáme občánky starší tří měsíců věku.    

 

"Pevně věřím, že se tato milá tradice z naší společnosti nakonec zcela nevytratí, byla by to velká škoda," dodal starosta Jan Birke. 


ilustrační ilustrační

Další zprávy /