Dnes
Teplota: 20.4 °C

02.11.2021   Prolézačka ,,koule"

Zasláno: 02.11.2021
Zveřejněno: 02.11.2021

Obsah:

Dobrý den, prosím opět o opravu prolézačky ,,koule" u ZŠ Plhov... lana jsou dost povolená, nevím, jestli jak se vyměňovala za nová, nebyla dotažena, ale  dříve pěkně ,,pérovala" a teď se pod dětmi dost prověšují. Prosím o dotažení, aby byla pevnější a pérovala. Děkuji, Rousková


Zpracováno:

Předáno k vyjádření panu Ing. Zelenákovi, pracovníkovi odboru správy majetku.


Vyjádření:
02.11.2021

 

Dobrý den,

 

v průběhu opravy bylo zjištěno, že ukotvení lan "v koulích" na ocelovou konstrukci nelze demontovat z důvodu, že jsou stářím zkorodované.

Lana bylo nutné vyměňovat napojením těch stávajících a tím pádem jsou na lanech plastové spojky, které jsou certifikované, ale z preventivních důvodů nejsou tolik napnuté. Úplným napnutím by byly tyto plastové spojky vystaveny stálému tlaku.

Nelze vyloučit, že v jedné chvíli může být na zařízení třeba i 10 - 15 houpajících se uživatelů (vedle je ZŠ) a tím by se tlak na spojky několika násobně ještě zvětšoval.

Děkujeme Vám za pochopení.

 


S pozdravem

Ing. Tibor Zelenák

odborný pracovník správy majetku

 

18.11.2021

Děkuji za odpověď, jenom avizuji, že tím že lana jsou povolenější než předtím, je prolézačka nebezpečnější. Nevím, zda máte děti nebo jste je na prolézačce viděl... já tam s dětmi právě chodím a viděla jsem to, a to prověšování je prostě nebezpečné, než když to pod nimi pěkně pérovalo.
Děkuji, Rousková