Dnes
Teplota: 5.4 °C

02.12.2020   Kontejnery

Zasláno: 02.12.2020
Zveřejněno: 02.12.2020

Obsah:
Dobrý den,
ještě jedna připomínka o vícero bodech k popelnicím v křížení ulic Borská a Rybářská (https://mapy.cz/s/gahudonusa). Rozdělil jsem to na 2 emaily, aby se neslilo "10 věcí do jednoho chumlu a nevyřešily se pak jen 4 věci" - viz předešlý email.

  1. Odebrání jednoho ks popelnice na Bio odpad. Jedna stávající popelnice nestačí. Bio odpad bude házen do komunálního odpadu a navyšovat jeho objem (listí/tráva/atd.) . Je to skutečně to, co město chce?
  2. Jelikož je stanoviště popelnic z kopce (jak pro tříděný odpad, tak i pro komunální odpad) a není na rovině, jsou popelnice dost často po odjezdu svozu sesunuty na sebe, na příč, nebo na ohrazení popelnic a nejdou otevírat. Buď se příčí víka popelnic o sebe, nebo je nelze otevřít, protože v zadní straně narazí na ohrazení. Chápu, že náklady za svoz odpadu jsou závislé na čase za který se odpad sveze (plus další položky), tudíž parkovat popelnice a zajišťovat jim kolečka a zkoušet, jestli jdou otevírat už je na úrovni "jaderné fyziky" a v praxi je to nereálné.  Nebylo by možné u stání jednotlivých popelnic nechat nainstalovat parkovací dorazy? Ať už svařené z větších kovových trubek, nebo nějaké standardně vyráběné parkovací dorazy pro sklady nebo vozidla. Které by byly ve tvaru písmene U a popelnice by byla "zaparkována" na svoje stanoviště.

Kladně hodnotím přidání popelnice na plechovky - hliníkový odpad.

S pozdravem a úctou M. Franc

Zpracováno:

Předáno k vyjádření panu Ing. Poulovi, vedoucímu odboru životního prostředí.


Vyjádření:
03.12.2020

Dobrý den,  


projednáme to se zástupcem Technických služeb, ale je nutno aby "lid popelnicových polí" přispěl i svou trochou do mlýna, a to zejména důsledným zmenšováním objemu odpadů ukládaných do nádob. Pokud je pro občany nepřekonatelným problémem sešlápnout plastovou láhev nebo roztrhat lepenkovou krabici před vhozením do nádoby, asi si nezaslouží nic jiného, než mít okolo domu smetiště.  


S pozdravem  
Poul, odbor ŽP