Dnes
Teplota: 6.9 °C

17.10.2019   Úprava úvozové cesty-dotaz

Zasláno: 17.10.2019
Zveřejněno: 17.10.2019

Obsah:

Dobrý den. V měsíci březnu a dubnu letošního roku byla podána žádost, prostřednictvím paní Mišíkové, o úpravu úvozové cesty vedoucí od konce ulice Sokolovská směrem k autobusové zastávce “Na Klínku”. Byla přislíbena úprava části této úvozové cesty a sice od spojovacích schodů směrem ke křižovatce “Na Klínku”. Toto mělo být dle příslibu provedeno do podzimu. Máme tu opět podzim, deště a jsme opět nuceni chodit, pro bezpečnou chůzi, touto blátivou cestou. Rádi bychom věděli jestli se ještě s úpravou této cesty pro naši bezpečnější chůzi, než-li po Krkonošské silnici směrem k autobusové zastávce, počítá. Děkuji za Vaši odpověď a myslím, že I Vám záleží na bezpečnosti občanů při pohybu po veřejné komunikaci.

 Házová, ********


Zpracováno:

Předáno k vyjádření panu Voborníkovi, vedoucímu odboru investic a rozvoje města.


Vyjádření:
22.10.2019

Dobrý den paní Házová,

žádostí na úpravu úvozu jsme se zabývali. Úvoz nebyl nikdy zpevněnou komunikací a vždy byl využíván jako přírodní pěšina. Jestliže uvažujeme o zpevněné komunikaci pro pěší, bude nutné zpracovat projektovou dokumentaci, včetně jejího napojení do křižovatky v jejím horním konci. Nová komunikace pro pěší, která je v majetku města musí splňovat technické požadavky o pozemních komunikacích a souhlasy dotčených orgánů, například DI policie ČR. Úpravu pěšiny zařadíme do návrhu rozpočtu.

 

Bohuslav Voborník                    

vedoucí odboru investic a rozvoje města

 

24.10.2019  

Dobrý den. P. Voborník děkuji za Vaši kladnou odpověď o zařazení úpravy této cesty do rozpočtu města Náchoda. Původně na jaře po dalším zasedání zastupitelstva nám bylo sděleno, že by se část, této tak zv. cesty, upravila zpevněním zatravňovacích tvárnic. Za uživatele této úvozové cesty ještě jednou děkuji. S pozdravem Házová.

 

 25.10.2019

Dobrý den, k realizaci zpevněné komunikace v úvoze mám ještě jednu prosbu. Cestu je hodně využívána cyklisty. Tlačit nebo vynést kolo do stávajících schodů je fyzicky dost náročné. Nebylo by možno vedle schodů doplnit rovný pruh betonu či dlaždic, po kterém by se kolo vytlačilo nebo svezlo dolů? Ideální by bylo schody přizpůsobit tak, aby po nich bylo možno jet i s dětským kočárkem. Nevím, co by umožnil místní terén a co by odpovídalo předpisům, ale "vylepšení" schodů by asi uvítalo dost osob, které se zde pohybují. Pokud by tato úprava byla jen trochu možná, prosím také o zařazení do návrhu rozpočtu a provedení zároveň s cestou.

 Děkuji Blanka Míšková