Dnes
Teplota: 8.9 °C

Pondělí, 15.08.2016Třináctá sezona cyklobusů Kladského pomezí je téměř v polovině

Třináctá sezona cyklobusů Kladského pomezí je téměř v polovině


 Od letošního června mohli návštěvníci regionu využít dvou linek oblíbených cyklobusů, které pro ně každoročně organizuje a propaguje společnost pro Kladské pomezí Branka, o.p.s.

 

A kam se mohou návštěvníci nechat dovézt? První červenou linkou lze projet celé Kladské pomezí. Cyklobus vyjíždí z Hradce Králové chvíli po sedmé a dále pokračuje do Jaroměře, Náchod a Adršpach až na Pomezní boudy. Díky této lince mohou návštěvníci na kole a navíc bez auta poznat například malebné Babiččino údolí, náchodský zámek, rodný dům Aloise Jiráska, polický klášter nebo i jedinečné Adršpašsko-teplické skály. Letos byla tato linka prodloužena a nově zastavuje i v Janovicích, Jívce a Radvanicích. Tak se cestující snadněji dostanou do měděného dolu Bohumír a Jestřebích hor, kde je kromě úžasných výhledů a krásné přírody čekají dvě rozhledny, Lotrandova sluj nebo celá řada vojenských opevnění. Z Pomezních bud se cyklobus vrací po stejné trase, avšak pouze do Náchoda, vždy pět minut po půl čtvrté.

Modrou linkou se můžete nechat svézt až za hranice s Polskem. Z Náchoda vyjíždí v 8.15 a 12.15 a pokračuje přes Kudowu Zdrój do Karłówa. O víkendu a ve svátek se však tímto cyklobusem dostanete až do Broumova a také do poutního místa Wambierzyce, kde se nachází unikát v podobě baziliky sv. Panny Marie, největší a nejkrásnější křížová cesta v Evropě nebo také největší pohyblivý betlém v Kladsku.

Obě linky cyklobusů jezdí až do konce září. O prázdninách je jimi můžete nechat svézt každý den a v září už pouze o víkendech a ve svátcích. Tak je nezapomeňte ještě řádně využít. Pro zájemce jsou v informačních centrech připraveny letáky s jízdními řády a také praktické mapy s cyklotrasami. Jízdní řády cyklobusů a tipy na výlety naleznete na www.kladskepomezi.cz.

 

 


Cyklobus Cyklobus

Další zprávy /